Tържествена вечер, посветена на четирима дългогодишни музейни специалисти

В навечерието на Рождество Христово, на 14 декември 2016 г. от 17:00 ч. в зала № 33 на РИМ – Стара Загора, с благодарност и благопожелания, организираме тържествена вечер, посветена на четирима дългогодишни музейни специалисти по повод техните годишнини:

 

Петър Коев на 90 години

Христо Буюклиев на 80 години

Нейчо Кънев на 75 години

Лилия Филипова на 70 години

 

Родени по различно време и в различни селища, те са възпитаници на Софийския университет, а професионалните им пътища се пресичат на територията на Старозагорския музей. Изследователските им интереси са свързани с различни епохи, но и четиримата отдават голяма част от творческата си енергия  на събирането, съхраняването и популяризирането на богатото културно-историческо наследство на Стара Загора и региона. Безспорен е приносът им към систематизирането и обогатяването на фондовете.

Фотоизложбата „Уловени мигове” ще покаже различни моменти от разностранната им дейност, а техните наследници ще представят основните направления на научната им работа.

Отчитайки приноса им към развитието на музейното дело и стойността на научните им публикации за осветляването на различни аспекти от историческото ни минало, ние им пожелаваме и през идващата 2017 година да се радват на добро здраве и да поддържат бодър творческия си дух.

 

 

Петър Коев на 90 години

 

 

Христо Буюклиев на 80 години

 

 

Нейчо Кънев на 75 години

 

 

Лилия Филипова на 70 години

 

 

 

постоянна експонация

По повод 141 години от Боя при Стара Загора...
На 7.06. 2018 г. от 17.30 ч. в Архитектурен...

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!