Tържествена вечер, посветена на четирима дългогодишни музейни специалисти

В навечерието на Рождество Христово, на 14 декември 2016 г. от 17:00 ч. в зала № 33 на РИМ – Стара Загора, с благодарност и благопожелания, организираме тържествена вечер, посветена на четирима дългогодишни музейни специалисти по повод техните годишнини:

 

Петър Коев на 90 години

Христо Буюклиев на 80 години

Нейчо Кънев на 75 години

Лилия Филипова на 70 години

 

Родени по различно време и в различни селища, те са възпитаници на Софийския университет, а професионалните им пътища се пресичат на територията на Старозагорския музей. Изследователските им интереси са свързани с различни епохи, но и четиримата отдават голяма част от творческата си енергия  на събирането, съхраняването и популяризирането на богатото културно-историческо наследство на Стара Загора и региона. Безспорен е приносът им към систематизирането и обогатяването на фондовете.

Фотоизложбата „Уловени мигове” ще покаже различни моменти от разностранната им дейност, а техните наследници ще представят основните направления на научната им работа.

Отчитайки приноса им към развитието на музейното дело и стойността на научните им публикации за осветляването на различни аспекти от историческото ни минало, ние им пожелаваме и през идващата 2017 година да се радват на добро здраве и да поддържат бодър творческия си дух.

 

 

Петър Коев на 90 години

 

 

Христо Буюклиев на 80 години

 

 

Нейчо Кънев на 75 години

 

 

Лилия Филипова на 70 години

 

 

 

постоянна експонация

По случай 1 март - любим български празник за...
Нумизматичната изложба представя най-новите...

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!