Над 4179 души се включиха в европейскаta инициатива „НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2016 г.“

  Над 4179 души се включиха във вече традиционната европейска инициатива „НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2016 г.“,  организирана от Старозагорския музей!

  Началото на едно от най-чаканите и оживени събития в Стара Загора бе дадено от клуб за български народни танци „Тракийци“, които продължиха и по-късно през нощта да радват гостите на музея с тяхната невероятна програма.

  Специален гост на старозагорския музей тази година беше историкът Румен Манов с неговата необикновена приказка за България, който проведе и разговор със старозагорци.

  За пореден път бяха наградени всички дарители на музея за изминалата година, които подпомогнага за увеличаването на фондовете на институциата.

  С  магията на музикалния си талант огласиха нощта акапелен хор „Йоан Дамаскин“, струнен квартет „Арс Нова“ и смесен хор "Родина" при Народно читалище "Родина - 1860" , които само ден преди това навършиха 70 години от създаването си.

  На античната улица към гостите на музея отправиха математическото си предизвикателство деца от от VI ОУ „Св. Никола“ и СНЦ „Училище за развитие“.

  Благодарим на всички, които станаха част от събитието и се забавляваха с нас!

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

Във връзка с Празника на земята – 22 март по...
Нумизматичната изложба представя най-новите...

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!